Kodeksteki Analiz Değerlerinin Türkçe Özeti :
BAL SPESIFIKASYON - ÖZET
Analyte(s)   OLMASI GEREKEN DEĞERLER  
HMF ( mg/kg)   Max. 40  
Moisture content  ( NEM )   Max. % 20  
pH   ( 3,5 - 5,5 ) arası Kodekste yok
Diastase   Min. 8  
Free acid  ( meg/kg ) "ASİTLİK"   Max. 50  
Protein ( P)      
Honey ( H )  
 
"C13"  Difference ( P- H ) çiçek balı (- 1 )  veya daha pozitif Protein / Honey arasındaki farka bakılıyor.
çam balı (- 1,6 )  veya daha pozitif
C4 - Sugar çiçek balı Max. % 7  
çam balı Max. % 10  
Fructose     "invert şeker" oranına bakmak için,  fructose ve glucose değerleri toplanıyor.
Glucose    
Sucrose çiçek balı Max. 5  
çam balı Max. 10  
Turanose   10 ve üzeri olmaz Kodekste yok
Maltose   10 ve üzeri olmaz Kodekste yok
F/G raito çiçek balı ( 0,9 ) - ( 1,4 ) arası Fructose / Glucose oranına bakılıyor
çam balı ( 1 ) - ( 1,4 ) arası
Invert sugar (F+G) "invert şeker" çiçek balı Min. 60 Fructose + Glucose Toplamına bakılıyor
çam balı Min. 45
Prolin   Min. 180  
Conductivity (mS/cm) " İLETKENLİK" çiçek balı Max. 0,8  
çam balı Min. 0,8  
Naphthalene   Max. 10 ppb