Kodeksteki Analiz Değerlerinin Türkçe Özeti :
BAL SPESIFIKASYON - ÖZET | |||
Analyte(s) | OLMASI GEREKEN DEĞERLER | ||
HMF ( mg/kg) | Max. 40 | ||
Moisture content ( NEM ) | Max. % 20 | ||
pH | ( 3,5 - 5,5 ) arası | Kodekste yok | |
Diastase | Min. 8 | ||
Free acid ( meg/kg ) "ASİTLİK" | Max. 50 | ||
Protein ( P) | |||
Honey ( H ) | |||
"C13" Difference ( P- H ) | çiçek balı | (- 1 ) veya daha pozitif | Protein / Honey arasındaki farka bakılıyor. |
çam balı | (- 1,6 ) veya daha pozitif | ||
C4 - Sugar | çiçek balı | Max. % 7 | |
çam balı | Max. % 10 | ||
Fructose | "invert şeker" oranına bakmak için, fructose ve glucose değerleri toplanıyor. | ||
Glucose | |||
Sucrose | çiçek balı | Max. 5 | |
çam balı | Max. 10 | ||
Turanose | 10 ve üzeri olmaz | Kodekste yok | |
Maltose | 10 ve üzeri olmaz | Kodekste yok | |
F/G raito | çiçek balı | ( 0,9 ) - ( 1,4 ) arası | Fructose / Glucose oranına bakılıyor |
çam balı | ( 1 ) - ( 1,4 ) arası | ||
Invert sugar (F+G) "invert şeker" | çiçek balı | Min. 60 | Fructose + Glucose Toplamına bakılıyor |
çam balı | Min. 45 | ||
Prolin | Min. 180 | ||
Conductivity (mS/cm) " İLETKENLİK" | çiçek balı | Max. 0,8 | |
çam balı | Min. 0,8 | ||
Naphthalene | Max. 10 ppb |